Voziček
 ()

2023/07/20

Iščete ključavnice za svoje omarice?

Kako izbrati najboljšo ključavnico za vaše omarice? Ne pozabite na te bistvene dejavnike!

Želite najti pravi model ključavnice, a ste se izgubili v poplavi različnih možnosti?

Varnost in praktičnost v harmoniji

Pri izbiri ključavnice ne upoštevamo le velikosti in izgleda, temveč tudi pravilno vrsto ključavnice, ki zagotavlja za uporabnika varnost in udobje. Če želite najti najboljše zase, razmislite o nekaj osnovnih dejavnikih, na primer kdo bo uporabljal omarice in kako varne naj bodo.

Najprej razmislimo, ali so omarice namenjene za redne uporabnike ali uporabnike, ki se stalno spreminjajo. Če so namenjene vašim zaposlenim, ki bodo dolgoročno uporabljali isto omarico, potem je vredno izbrati praktično vrsto ključavnice, ki je enostavna za uporabo in nadzor. Če vaše podjetje upravlja z bazenom ali telovadnico, sta pomembni tudi praktičnost in varnost.

Ali imate osebo ali ekipo, ki je odgovorna za vzdrževanje in distribucijo ključev? Ker tudi to lahko vpliva na izbiro ključavnice, ki jo izberete in na upravljanje s ključi. 

Morda boste morali razmisliti tudi o tem, ali morate večkrat preverjati vsebino omaric, na primer za osebne predmete ali delovno opremo. Upoštevanje teh dejavnikov vam bo pomagalo najti idealno ključavnico, ki bo ustrezala vsem vašim potrebam.

Ali ste vedeli, da imamo na izbiro toliko vrst ključavnic?

Na voljo je širok izbor različnih ključavnic, pri čemer ima vsaka svoje prednosti.

1.) Standardna varnostna ključavnica z dvema ključema

To je tradicionalna rešitev, pri kateri imajo vsaka vrata dva ključa za odpiranje. Pomanjkljivost teh ključavnic je, da v primeru nepravilnega delovanja ključavnice predala ne moremo odpreti in moramo ključavnico zlomiti oz. na silo vdreti. Kar pomeni, da to morda ni najbolj praktična rešitev.

2.) Ključavnica z glavnim ključem

Ta tip ključavnice je mogoče odpreti ne samo z lastnim ključem, temveč tudi z glavnim ključem, s katerim lahko odprete vsa vrata na omari. Tak način je koristen, ko morate odpreti vsa ali le nekatera vrata hkrati (na primer med vzdrževanjem ali čiščenjem). Pomembno je vedeti, da lahko glavni ključ pride v napačne roke in z njim nekdo odpre vse omarice v sistemu.

3.) Ključavnica z glavnim ključem s posebno rešitvijo

Ta rešitev omogoča odpiranje dveh ali treh vrat z enim ključem. To je lahko praktično, če zaposleni uporablja več kot eno omaro, na primer garderobno omaro, omarico za osebne predmete in/ali omarico garderobnega prekatnika. Pri tej rešitvi zaposleni potrebuje samo en ključ, vi pa imate na voljo uporabo glavnega ključa.

4.) Ključavnica s tritočkovnim zapiranjem

Ta tip ključavnice zagotavlja dodatno varnost, saj so vrata omarice zavarovana na treh točkah. Ključavnica zagotavlja, da tatovi in druge nepooblaščene osebe težje odprejo vrata, zato je ta vrsta ključavnice idealna izbira, če je varnost za vas najpomembnejša.

5.) Ključavnica z nastavkom za obešanko

Zaposleni lahko uporabljajo lastno ključavnico, zato ni potrebe po razdeljevanju ali vzdrževanju ključev. Vsak je odgovoren za svojo ključavnico, kar zmanjša delo s ključi in tveganje izgube ključev. To je še posebej uporabna rešitev na delovnih mestih, kjer delavci redno uporabljajo svoje omarice in želijo zaščititi svoje osebne stvari.

6.) Številčna ali kombinirana ključavnica

Pri tem tipu ključi niso potrebni, saj lahko omarice odprete s pomočjo edinstvene številčne kode. Kombinacijske ključavnice lahko programiramo tako za stalne uporabnike kot uporabnike, ki se nenehno spreminjajo, zato so prilagodljive za upravljanje. Glavni ključ lahko uporabite za odpiranje katerih koli vrat, če je to potrebno.

7.) Elektronska ključavnica

Tako kot kombinirane ključavnice je mogoče tudi elektronske ključavnice programirati za stalne in občasne uporabnike. Ta vrsta ključavnice omogoča uporabniku, da nastavi svojo kodo, ki jo kasneje preprosto vpiše v ključavnico, da odpre omarico.

Prednost elektronskih ključavnic je tudi da jih je mogoče upravljati z glavnim ključem in glavno kodo. To predstavlja rešitev, če morate v določenih okoliščina, na primer med vzdrževanjem ali v sili, dostopati do omaric. S pomočjo glavne kode je mogoče enostavno upravljati in reprogramirati tudi kode uporabnikov.

Ta ključavnica je odlična izbira v primerih, ko sta prioriteti visoka varnost in udobje za uporabnika.

8.) Ključavnica na kovance – Euro ključavnica

Ključavnica na kovance je priročna rešitev v objektih, kjer se omarice uporabljajo za kratek čas, na primer v javnih prostorih, športnih centrih ali kopališčih. Uporabnik preprosto vstavi kovanec v ključavnico, nato pa lahko uporablja omarico s priloženim ključem.

Preprosto delovanje in enostavna uporaba ključavnice na kovance pomaga ohranjati garderobe urejene in varne. Gostje lahko varno uporabljajo omarice, saj je ključavnico mogoče odpreti le z vstavljanjem pravega kovanca in uporabo priloženega ključa. To zmanjša tveganje za nepooblaščeni dostop ali nepravilno uporabo.

Kliknite tukaj, če želite odkriti najboljše vrste ključavnic!

Ne glede na to, ali se odločite za ključavnice z obešanko, številčno kombinacijske ključavnice, elektronske ključavnice ali ključavnice na kovance, vam lahko ponudimo idealno rešitev!