Voziček
 ()

Nasveti za izbiro omaric

Katere dejavnike je potrebno upoštevati pri izbiri omaric?

Ureditev garderobnih prostorov je temeljna dejavnost tako v poslovnem kot tudi v institucionalnem okolju. Ta blog je za vsakega, ki želi investirati v razvoj svojega podjetja, vendar se ob tem počuti izgubljenega v oceanu artiklov in nasprotujočih si informacij.

Pri izbiri pravih omaric obstaja poleg velikosti in same funkcionalnosti, še kar nekaj drugih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati. Koliko ljudi bo uporabljalo omarice? Kolikšen je vaš razpoložljivi proračun? Ali obstajajo posebni predpisi, ki jih je treba upoštevati? Vsa ta vprašanja so pomembna pri odločanju.


Koliko oseb potrebuje omarice in koliko prostora je na voljo?

Prvo vprašanje, ki si ga morate zastaviti, je, koliko osebam morate zagotoviti omarice. To bo določilo potrebno število prekatov. Če je prostor omejen, vendar še vedno potrebujete večje število omaric je najbolje izbrati razdeljeno omarico z več kot enim predalom v vsakem stolpcu (npr. omarice s polovičnimi vrati ali omarice z Z-vrati). Če pa imate na voljo dovolj prostora, so omarice z dolgimi vrati najbolj primerna rešitev. Za zelo majhne prostore priporočamo izvedbo omaric s polovičnimi vrati v kombinaciji s stenskimi obešalniki ali klopmi z naslonjalom, saj so prekati omaric s polovičnimi vrati premajhni za zimske plašče.

Kakšno funkcijo bodo omarice izpolnjevale?

Pomembno je razmisliti, kakšni predmeti bodo shranjeni v omaricah. Omarice z dolgimi vrati so najbolj udobne, saj bo v njih zadosti prostora za vse vaše stvari. Če želite umazana oblačila shranjevati ločeno od čistih, potem vam pridejo v poštev omarice s predelno steno. Če je treba zakleniti le nekaj stvari, so optimalna rešitev omarice z majhnimi predali. Garderobne omare s polovičnimi vrati in garderobne omare z Z-vrati so odlična rešitev, ko želite združiti varno shranjevanje z maksimalno izrabo prostora.

Katere posebne predpise je treba upoštevati?

Pri izbiri omaric je pomembno upoštevati vse posebne zahteve, ki se lahko pojavijo zaradi okoliščin danega okolja ali industrijske panoge. Primer je sistem HACCP (zagotavljanje kakovosti in varnosti živil), ki vsebuje pravila za varnost hrane. V skladu s HACCP je treba čista in umazana oblačila shranjevati ločeno, da se prepreči onesnaževanje. V tem primeru so idealna izbira garderobne omare s predelno steno, garderobne omare s predelno steno in prostorom za obutev ter garderobne omare s polovičnimi vrati ali Z-vrati.

Druge higienske zahteve lahko povečajo potrebo po tipu omaric s posebnimi značilnostmi. Primer so omarice s poševnimi strehami, ki preprečujejo kopičenje prahu in umazanije na vrhu. Pocinkani podstavki nudijo zaščito pred vodo in koroziji, zato imajo omare daljšo življenjsko dobo. Najbolj trpežne pa so omarice INOX, saj so izdelane iz nerjavečega jekla. Če mora biti vaše delovno okolje v skladu s HACCP ali drugimi higienskimi predpisi in iščete omarice, ki jih je mogoče enostavno razkužiti ali očistiti s čistili je izbira linije INOX morda najboljša odločitev.

Udobje je še en ključni dejavnik pri načrtovanju garderobe. Klopi ljudem olajšajo preoblačenje ter delavcem zagotovijo prostor za počitek. Obešalniki so nepogrešljiv dodatek vsake garderobe, ki omogočajo dodateno možnost za shranjevanje zimskih plaščev, debelejših oblačila ali drugih predmetov.

Kaj so omarice PLUS?

Če želite imeti maksimalno udobje v garderobah bodo omare PLUS zagotovo izpolnile vse vaše zahteve. Omarice PLUS so garderobne omare s sediščem ter ločenim predalom za obutev, ki ga lahko odprete z enakim ključem kot omaro. Omare PLUS ponujajo največ, tako da vaše garderobe zagotovo nikoli ne bodo več neurejene.

Kakšne so širine predelka različnih omaric?

- garderobna omara z dolgimi vrati: 300 mm

- garderobna omara za majhne prostore: 250 mm

- garderobna omara z Z-vrati: 350 mm

- garderobna omara s polovičnimi vrati: 300 mm

- garderobna omara s predelno steno: 400 mm

- garderobna omara s predelno steno in prostorom za obutev: 500 mm


Zakaj izbrati omare metaloBox?

- Pripravili vam bomo brezplačen izris prostora z najbolj idealno postavitvijo glede na vaše želje

- Prostore si bomo ogledali in izmerili ter skupaj z vami poiskali najboljšo rešitev.

- Obiščemo vas lahko z razstavnim vozilom, tako da si lahko ogledate in preizkusite različne tipe omaric.

In to še ni vse ...

Poleg nakupa lahko pri nas tudi garderobne omare najamete! Najem omaric vam ponuja izredno fleksibilno in pregledno možnost v primerjavi s klasičnim nakupom.

Strošek najema se lahko vključi v amortizacijo. Najamete lahko točno toliko omaric kot jih trenutno potrebujete, število pa lahko po želji kadarkoli povečujete ali zmanjšujete. Najem se plačuje po mesecih, zato ne predstavlja večje finančne obremenitve v enem znesku. Ko omaric ne potrebujete več, lahko najem enostavno prekinete in vrnete omarice.

https://www.metalobox.si/main-category/dressing-room